Gençlerle AB Buluşmaları

Fakültemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Stratejik Araştırmalar Topluluğu ile birlikte 28 Mayıs 2021 tarihinde “Gençlerle AB Buluşmaları” etkinliğimizi gerçekleştirdik.
            Türkiye-AB ilişkilerinde güncel durumun ve gelecek planlarının ele alındığı etkinliğimizde öğrencilerimize süreçle ilgili kapsamlı bilgileri Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı sunmuş, öğrencilerimizin her sorusuna etkili cevaplar vermiştir. Eşsiz tecrübeleri, entelektüel bakış açısı, bilgi birikimi, mütevazi ve samimi tavırları ile öğrencilerimizde hayranlık ve sempati yaratmış olup Sayın Kaymakcı’nın hayata dair de öğrencilerimize tavsiyelerde bulunması öğrencilerimiz üzerinde örnek teşkil edecektir.
            Sayın Kaymakcı ile birlikte etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran Türkiye Cumhuriyeti Eski Brüksel Başkonsolosu ve Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanlarından Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Dr. Rana Kasapoğlu Önder, AB Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Tanlak ve AB Başkanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Fatma Yeliz Turan’a da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.
            Moderatörlüğünü Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Füsun Özerdem’in yaptığı etkinliğimizin açılış konuşmasını Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek gerçekleştirdi.
            Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AB-Türkiye ilişkilerinin cesur ve kuşatıcı bir bakış açısıyla sürdürüldüğüne dikkat çekti.
            Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri, Türkiye’nin AB üyeliği neticesinde elde edilecek avantajları, AB süreci ve bu süreçteki engeller gibi konuları ele almış ve Türkiye’nin AB sürecinde istikrarlı bir şekilde ilerleyeceğini vurgulamıştır.
            Diğer konuklarımızdan Fatma Yeliz Turan Jean Monnet Burs Programı hakkında bizleri bilgilendirirken Sayın Pınar Tanlak ise Avrupa Koleji Burs Programını bizlere tanıtmış, burs programının avantajlarını aktarmıştır. Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Dışişleri Bakanlığı kariyer olanaklarından bahsetmiş ve son olarak Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Erasmus+ ve diğer gençlik programları hakkında oldukça faydalı bilgiler sunmuştur.
            Etkinliğimizin öğrencilerimize yeni bakış açıları kazandırdığı, kariyer planlamalarında ufuk açıcı bilgiler kattığı ve yol haritası oluşturduğu düşüncesindeyiz. Bu düşüncelerle etkinliğimizin gerçekleşmesinde başta Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’ya, Dışişleri Bakanlığı, AB Başkanlığı ve Ulusal Ajans uzmanlarına, tüm akademik, idari personel ile etkinliğimize katılım sağlayan üniversitemiz öğrencileri ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.








Son Güncelleme Tarihi : 17.06.2021 16:02 Okunma Sayısı : 1403

Son Duyurular