2021-2022 Mezuniyet Töreni

 Fakültemiz, 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı mezunlarını, İlçemizde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bir araya geldiği mezuniyet töreniyle uğurladı. Üniversitemiz dört okulunun Beşkaza Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği törene Fethiye Kaymakamı Sayın Alper BALCI, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇiÇEK, Garnizon Komutanı Astsubay Çavuş Yusuf KAYA, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide ÖZKAYA, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül YUR, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof. Dr. Fahri YİĞİT, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Bilgin ŞENEL, İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar DORUK, öğretim görevlileri, öğrenciler, davetli ve velileri katıldı.
Mezunlarımızın tören alanına alınması ile başlayan mezuniyet, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Fethiye Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibinin zeybek gösterisinin ardından protokol açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
Fakültemizi birincilik ile bitiren Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencisi Zeki ÜNLÜ konuşmasında “Şimdi buradan mezun olarak çıktığımızda birçoğumuz farklı şehirlere, ülkelere gidip yeni bir hayata atılacağız ve bu yeni hayatımızda birçok problemle yüzleşeceğiz. Bu yeni yaşamımızda belirli zamanlarda yalnız hissedebiliriz, ancak şunu unutmamalıyız ki bizi o karanlıktan kurtaracak bir ışık bulabiliriz. Burada yapmamız gereken en mühim şey bir kurtarıcı beklememek olacaktır.  Her birimiz kendi hikâyemizin kahramanı olalım ve o ışığı bulalım. İşte o ışık Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarıdır. Türkiye’nin genç evlatları olarak yorulsak dahi bu yolda durmadan devam edeceğiz.”  dedi.
Törende konuşma yaparak mezun öğrencilere seslenen Dekanımız Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM “Gerek mezunlarımızın gerekse de ailelerinin büyük emek vererek, bolca özveride bulundukları uzun ve yorucu bir sürecin diplomayla taçlandırıldığı bu anı birlikte yaşadığımız için hem mutluyuz, hem gururluyuz. Pırıl pırıl çocuklarımızı hayata uğurluyor, ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bizim sizlerden beklentimiz, daima haktan, adaletten, barıştan, sevgiden, saygıdan, kardeşlikten, paylaşmaktan ve yardımlaşmadan yana olmanız ve mezuniyetiniz ile okullarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve değerleri diğer insanlara ulaştırarak vatanınıza ve ailelerinize hayırlı evlatlar olmanızdır” dedi.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK yaptığı konuşmada hayatlarının yeni bir dönemine adım atmak üzere olan öğrencileri kutlayarak, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ömrünüzün sonuna kadar sizin üniversitenizdir. Mezun olduğunuzda Üniversitenizin kapılarının sizlere açık olduğunu unutmayın ve bizlerle iletişiminizi hep devam ettirin. Hayatın mezuniyetinizle başladığını unutmayın. Şüphesiz gelecek yaşamınızda engellerle de karşılaşacaksınız. Her engelin sizleri daha da güçlendireceğine inanarak asla pes etmeyin… Benim bu anlamda sizlere güvenim sonsuzdur. Tüm öğrencilerime yeni hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Sizlerle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz açık, cesaretiniz daim olsun” dedi.
Fakülteden derece ile mezun olan öğrencilere (Zeki ÜNLÜ, Kevser KORUĞ, Betül YALÇIN) ve bölüm birincilerine (Ekonomi ve Finans Bölümü - Zeki ÜNLÜ, İşletme Bölümü - Esra GENÇ, Turizm İşletmeciliği Bölümü - Betül YALÇIN, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü - Minel ÖZERİN) onur belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Fakülte birincimiz Zeki ÜNLÜ, Dekanımız Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM ve Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK eşliğinde kütüğe plaket çakma ritüelini gerçekleştirdi.
TÜBİTAK 2209 – A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 çağrısı sonucunda hibe alarak desteklenmeye değer bulunan proje sahibi öğrencilerimize ve danışman öğretim elemanlarına, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK,  kısa bir konuşma ile teşekkürlerini sundu.
Tören sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK’in selfi yaparak gerçekleştirdiği toplu fotoğraf çekimin ardından, öğrenciler diplomalarını fakülte öğretim üyelerinin elinden aldılar. Fakültemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin geleneksel kep atma seremonisi ile son buldu.


































 

Son Güncelleme Tarihi : 27.02.2024 14:03

Son Etkinlikler